Poruka iz KJKP Rad za sve građane/ke Sarajeva

Fena
Poruka iz KJKP Rad za sve građane/ke Sarajeva
Radiosarajevo.ba / KJKP Rad
KJKP "Rad" će na području Kantona Sarajevo od ove godine osim proljetne i jesenje akcije besplatnog odvoza kabastog otpada organizirati i takvu ljetnu akciju.
Glasnogovornik KJKP "Rad" Mirza Ramić izjavio je da je dosad to komunalno preduzeće odvozilo kabasti otpad u jesenjem i proljetnom periodu, međutim, u dogovoru s nadležnim službama i zbog situacije na terenu odlučili su da to rade i uljeto.

Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada počinje 1. aprila a završava 5. maja. Ljetna akcija će krenuti početkom jula, a jesenja početkom oktobra.

U tom periodu aktivnosti će biti organizovane tako da građani vikendom iznose kabasti otpad, a u toku radne sedmice, od ponedjeljka do petka, će radnici KJKP "Rad" kabasti otpad prikupljati i deponovati.

Iznošenje kabastog otpada u općinama Stari Grad i Novo Sarajevo bit će organizirano 1. i 2. aprila, u Centru, Vogošći i Ilijašu 8. i 9. aprila, u općinama Novi Grad i Trnovo 22. i 23. aprila, te na Ilidži i u Hadžićima 29. i 30. aprila.

Iz KJKP "Rad" mole građane da se pridržavaju navedenih termina iznošenja kabastog otpada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije