Otvoren punkt Policijske stanice Stari Grad na Širokači

Radiosarajevo.ba
Otvoren punkt Policijske stanice Stari Grad na Širokači
Općina Stari Grad / Građanima Širokače policija od danas dostupna i u Mjesnoj zajednici
Na Širokači je danas otvoren punkt Policijske stanice Stari Grad gdje će se građani ove mjesne zajednice moći obratiti policiji u slučaju da im bude potrebna njihova intervencija.

U početku će policijski službenici provoditi nekoliko sati dnevno na ovom punktu, pa i u noćnim satima, a građani će moći doći po informaciju, ili je dati policiji, što se dosad pokazalo kao dobra praksa, saopćeno je iz Press službe Općine Stari Grad.

Otvaranjem ovog punkta, za koji je Općina Stari Grad osigurala prostor i opremu, bit će povećan stepen sigurnosti građana Širokače, ali i nastavljena praksa približavanja policije građanima.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kazao je da je otvaranje ovog punkta samo nastavak dobre saradnje, te dodao da je već ranije otvoren punkt na Mošćanici, dok je potrebno opremiti punktove na Bistriku, Medresetu, te Gazinom Hanu.

"Posebno vodimo računa o rubnim dijelovima naše općine, a to je upravo Širokača, koja graniči sa entitetom Republika Srpska i zbog toga je ovaj prostor bio vrlo pogodan za razne vrste kriminala. Sa ovim policijskim punktom želimo to smanjiti na najmanju moguću mjeru. Apelujem na građane, koji su svojim mnogobrojnim zahtjevima tražili otvaranje ovakvog policijskog punkta, da sarađuju sa policijom i na taj način pomognu i sebi i policiji", kazao je Hadžibajrić.

Komandir Policijske stanice Stari Grad, Safet Gagula, podsjetio je da je policija prije svega u službi građana, a ovaj punkt će im koristiti kao mjesto gdje će im se u svako doba građani moći obratiti.

"Dosadašnji projekti rada policije u lokalnoj zajednici su se pokazali jako uspješnim, te smo imali dosta koristi od građana. Puno je lakše za građane kada znaju da svakodnevno imaju policajca u svojoj blizini, nego da moraju dolaziti u glavnu policijsku stanicu. I na drugim punktovima imamo značajne posjete građana koji dolaze da se informišu o aktivnostima policije, ali i da informišu policiju", kazao je Gagula.

Otvaranju punkta na Širokači prisustvovao je i načelnik Prve PU Kantona Sarajevo Fahrudin Halač, te brojni policijski službenici i građani.

Punkt Policijske stanice Stari Grad smješten je u prostorijama mjesne zajednice Širokača, u ulici Za beglukom br. 73.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije