Otac Dženana Memića: Tražimo da se Alisa Mutap uhapsi

E. H., F. Z.
Otac Dženana Memića: Tražimo da se Alisa Mutap uhapsi
"Naš osnovni zahtjev je da se prekine suđenje jer ovo je farsa. Ja sam sad sa suđenja. Alisa Mutap laže i tražimo da se uhapsi."

Poručio je ovo danas u Sarajevu Muriz Memić, otac Dženana Memića zbog čije se smrti danas održavaju protesti u Sarajevu.

Podsjećamo vas, stotine Sarajlija, nakon što su se tačno u podne okupili ispred SCC-a, protestnom šetnjom do Tužilaštva Kantona Sarajevo iskazali su zahtjev za, kako tvrde, "istinom i pravdom".

"Ne zna šta govori i znamo da je umiješana sada u sve ovo. Ne ukazuje da govori istinu. Imamo izjavu njene porodice da je te noći pretučena, a niko to nije istražio. Svi tvrde da je Dženan ubijen, svirepo, od komesara do tužilastva, a svi prave farsu pred sudom.

Ovo je sve dogovoreno. Sada su ovo mirni protesti, ali naredni neće biti ako ne riješe ovo. Blokirat ćemo grad kamionima i bagerima, poslali smo apelaciju Ustavnom sudu, ali je Tužilaštvo gluho i ne čuje nas", kazao je Muriz Memić.

Advokat Muriza Memića Ifet Feraget rekao je da zakon ne dopušta oštećenom da se aktivnije uključi u proces.

"Ovo bi trebalo, u najmanju ruku, da bude inicijativa za izmjenu krivičnog zakona jer tužilac i oštećeni nisu na istoj strani. Koristimo sad sve pravne lijekove da to promijenimo i nadamo se najboljem", rekao je advokat, koji je otkrio da su zatražili da se prekine glavni pretres jer se nijedna odluka suda ne može zasnivati na nezakonito prikupljenim dokazima.

"Mi trenutno nismo u poziciji da iznesemo sadržaj bilo čijeg iskaza, ali ćemo osporiti sve one koji pokušavaju da nas opstruiraju...", dodao je on.

"Samo za pravdu smo došli ovdje i želimo istinu za Dženana", izjavljuju neki od učesnika protesta koji su se sada uputili pred zgradu Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije