Održana aukcija: Evo za koliko je prodan Džekin dres

Anadolija
Održana aukcija: Evo za koliko je prodan Džekin dres
Na tradicionalnom humanitarnom Diplomatskom bazaru koji je danas organizovan u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić" u Kulturno-sportskom centru Skenderija na aukciji su se posjetioci nadmetali za brojne lijepe predmete.

Tako su naprimjer potpisani dresovi bh. fudbalera Edina Džeke prodati za ukupno 750 KM, a posjetitelji su se nadmetali i za dvije avionske karte, odmor u Grčkoj i druga putovanja.

Nakon aukcijskog nadmetanja, dres s potpisom kapitena bh. reprezentacije i člana italijanske Rome, u kojem je postigao posljednji hat-trick protiv Viktorije iz Plzena u okviru 5. kola Europa lige, prodat je za 250 KM.  Na aukciji je također ponuđen potpisan Džekin dres državnog tima koji je nakon početne cijene od 250 KM, prodat za 500 KM.

Vlasnica dvije avionske karte aviokompanije Turkish Airlines za putovanje bilo gdje u svijetu, osim u SAD, Kanadu i Latinsku Ameriku, postala je Riham Mominah iz Saudijske Arabije. Ona je nakon neizvjesnog nadmetanja, karte kupila za 2.700, a početna cijena bila je 1.500 KM. Njoj su vaučer Turkish Airlinesa uručili ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc i direktor Turkish airlinesa za BiH Salih Kansu.

Putovanje u Grčku na Lefkada ostrvo i odmor u luksuznoj vili po početnoj cijeni od 2.000 KM kupio je ambasador Velike Britanije Edward Ferguson.

Vaučer za jedinstveno iskustvo leta helikopterom iznad Sarajeva prodat je za 650 KM. Na aukciji su bila ponuđena i umjetnička djela iz BiH i regije, dizajnerska stolica iz Švedske, te vaučeri za vikend putovanja i mnogobrojni predmeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije