Odgođeno ročište: Nepoznato da li će Delimustafić i drugi ostati u pritvoru

Fena
Odgođeno ročište: Nepoznato da li će Delimustafić i drugi ostati u pritvoru
Anadolija / Alija Delimustafić
Nakon što su stigli zahtjevi advokata osumnjičenih u predmetu "Pravda" za izuzeće dvoje sudija Kantonalnog suda Sarajevo, prekinuto je ročište na kojem je trebalo biti odlučeno o produženju pritvora za Aliju Delimustafića, Lejlu Cerić i Suadu Hadžić.

Ove informacije potvrđene su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, a ročište će biti prekinuto sve do donošenja odluke o izuzeću navedenih sudija.

Advokat koji zastupa Delimustafića, zahtjev za izuzeće i odgodu ročišta obrazložio je činjenicom da su sudije čije je izuzeće zatraženo sudjelovali u donošenju ranijih odluka za određivanje pritvora njegovom klijentu, te uputio prigovor zbog kašnjenja prijema prijedloga za produženje pritvora, koji mu je dostavljen dan prije ročišta.

Produženje pritvora za Delimustafića i Cerić zatraženo je zbog bojazni od bijega, utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a za Hadžić zbog bojazni da bi boravkom na slobodi utjecala na svjedoke i prikrila dokaze.

Osobe uhapšene u akciji kodnog maziva „Pravda“ terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, pranjem novca i prevarom, te povredom zakona od sudije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije