Sarajevo: Odgađa se prodaja GRAS-ovih vozila

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Odgađa se prodaja GRAS-ovih vozila
Iako je sarajevski općinski sud zakazao za sutra prodaju 36 vozila KJKP "GRAS" na inicijativu Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, aukcija se ipak odgađa.

Kako su saopćili iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, najavljena javna aukcija za prodaju pokretne imovine poduzeća GRAS d.o.o. Sarajevo u cilju namirenja duga po osnovu PDV-a će biti odgođena do 30. juna 2017. godine na zahtjev poduzeća GRAS d.o.o. i Vlade Kantona Sarajevo.

Oni su se, naime, obratili Upravi za indirektno oporezivanje dopisom u kome navode:

„Ovom prilikom vas obavještavamo da se u poduzeću KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo radi reorganizacija i stabilizacija poduzeća, a sve uz podršku vlasnika – osnivača Vlade Kantona Sarajevo. Odmah će se pristupiti izvršenju reorganizacije i smanjenja broja zaposlenih koji će se svesti na maksimalno 1.100 od trenutno 1.540 zaposlenih, te korekcija tarifnog sistema.

Ovim aktivnostima bi se uveliko smanjili troškovi i povećao prihod. Odmah poslije ovih aktivnosti će se pristupiti i kreditnom zaduženju iz kojeg je planirano izmirenje duga po osnovu PDV-a u ukupnom iznosu“, piše u saopćenju.

U zahtjevu je također naglašeno da je normalno funkcioniranje gradskog saobraćaja od javnog interesa za Kanton Sarajevo jer se dnevno na ovaj način preveze i do 250.000 putnika“.

Podsjećamo, trenutna dugovanja poduzeća GRAS d.o.o. Sarajevo po osnovu PDV-a iznose 19,6 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije