Od narednog polugodišta: Elektronski dnevnici u deset osnovnih škola KS-a

Radiosarajevo.ba
Od narednog polugodišta: Elektronski dnevnici u deset osnovnih škola KS-a
/ Pilot projekt „Elektronski dnevnik“
Pilot-projekt „Elektronski dnevnik“ bio je povod sastanka predstavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo s direktorima škola i zaposlenicima imenovanim za školske sistem-administratore odgovorne u projektu.

Kako je dogovoreno, naredne sedmice počet će edukacija školskih administratora, u saradnji s implementatorom projekta QSS d.o.o. – Društvo za softversku tehnologiju Sarajevo.

Primjena elektronskih dnevnika u deset osnovnih škola Kantona Sarajevo počet će od narednog polugodišta, najavljeno je.

"Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pokrenulo je niz aktivnosti u cilju unapređenja odgojno-obrazovnog rada u školama. Jedna od njih je i provođenje pilot-programa za vođenje odjeljenske knjige u elektronskom obliku čiji je cilj osiguranje bolje transparentnosti i komunikacije na relaciji učenik - nastavnik - roditelji", kazao je resorni ministar Elvir Kazazović.

Kako je istaknuto, uz funkcionalnosti postojeće odjeljenske knjige, softverska aplikacija Elektronski dnevnik imat će i dodatne funkcionalnosti koje omogućava upotreba informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije