Obnovljeno dječije igralište na Šipu

Radiosarajevo.ba
Obnovljeno dječije igralište na Šipu
/ Obnovljeno dječije igralište na Šipu
Na osnovu sporazuma o uređenju manjih javnih i zelenih površina koji je Općina Centar sklopila s komunalnim poduzećem „Park“ završeni su radovi na obnovi mobilijara u dječijem igralištu na Šipu u Ulici branilaca Šipa.

Prvo je uklonjen devastirani postojeći mobilijar koji su činile klackalice, ljuljačke i tobogan. Također je uređena površina za igru te su postavljene nove korpe za otpatke i obnovljene parkovske klupe.

"U ovom parku smo postavili novu kulu za igru djece, penjalice, vratilo, te nove klackalice. Postavljeni dječiji mobilijar ispunjava stroge kriterije zaštite najmlađih od povreda. Od preostalih radova na ovoj lokaciji tokom jeseni  planiramo posaditi novu živu ogradu oko igrališta do saobraćajnice u Branilaca Šipa kako bismo povećali sigurnost djece u parku, te zelenilo koje će dodatno obogatiti ovaj prostor", objasnio je Nenad Radović, rukovodilac radova KJKP „Park“ koji nadgleda i vodi projekat uređenja manjih javnih i zelenih površina u Centru.

Za sanaciju dječijeg igrališta na Šipu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 11 hiljada maraka. Općina Centar kao finansijer projekta je izdvojila 255.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica, a tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno preko 1.530.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije