Obilježena godišnjica zločina u Boljakovom Potoku

Radiosarajevo.ba
Obilježena godišnjica zločina u Boljakovom Potoku
/ Obilježena godišnjica zločina u Boljakovom Potoku
Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić i dopredsjedavajuću Skupštine Sabahudin Delalić položili su danas cvijeće na mjesto masakra na mezarju u Boljakovom Potoku u znak sjećanja na devet Sarajlija koji su prije 24. godine izgubili živote.

Tog tragičnog dana s agresorskih položaja iz Nedžarića ispaljena je granata od čijeg su rasprskavajućeg dejstva ubijeni: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan i dvije još neidentifikovane muške osobe. Od iste granate lakše je ranjeno  još 20 naših sugrađana.

“Vrlo je važno da se građani Kantona Sarajevo, a posebno predstavnici vlasti pojavljuju na obilježavanju godišnjica stradanja naših sugrađana i da na taj način jasno kažemo da nismo zaboravili, kao i da više nikada nećemo dozvoliti da nam se to zlo ponovi”, poručio je ministar Šabić uz konstataciju da je zaborav suučesnik u zločinu.

Podsjetio je da ovo nije bio jedini put da su građani Sarajeva ubijani, nastojeći samo da prežive.

Ovom prilikom, uime svih prisjetio se da smo svjedočili stradanjima naših sugrađana i tokom dženaze u Budakovićima, u redovima za vodu kod Pivare, Daira i na Dobrinji, u Ferhadiji u redu za hljeb, tokom sankanja i dječije igre na Alipašinom Polju i na Bistriku, na pijaci Markale, kod Gradske tržnice.

Osim delegacije Kantona Sarajevo, na spomen ploču cvijeće su položili rodbina, prijatelji i komšije te  predstavnici Grada Sarajevo, Općine Novi Grad i Unije civilnih žrtava rata KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije