U naselju Breka otvoreno još jedno obnovljeno košarkaško igralište

Radiosarajevo.ba
U naselju Breka otvoreno još jedno obnovljeno košarkaško igralište
U okviru projekta Jesi li za basket, kojeg realizira istoimeno udruženje u saradnji s Općinom Centar, danas je u naselju Breka u ulici Jovana Bijelića otvoren treći po redu obnovljeni teren za basket.

Podsjećamo, Udruženje Jesi li za basket u saradnji s Općinom Centar provodi aktivnosti na obnovi košarkaških terena i povratku djece na ta igrališta, kao i programe za zdravo odrastanje.

Tim povodom u proteklom periodu odigrana je humanitarno revijalna utakmica i održana donatorska večera, a u nastavku realizacije projekta otvorena su dva obnovljena igrališta i to u dvorištu Osnovne škole Isak Samokovlija na Marijin dvoru te u naselju Ciglane u ulici Husrefa
Redžića.

Također je u planu da se na području naselja Breka, osim pomenutog igrališta u ulici Jovana Bijelića, obnovi i košarkaško igralište u ulici Himze Polovine. Zahvaljujući ljubiteljima košarke i članovima ovog udruženja, te finansijskoj podršci Općine Centar, mladi s ovog područja dobili su obnovljeno igralište gdje mogu kvalitetnije provoditi svoje slobodno vrijeme uz sport i druženje umjesto u zatvorenim i zadimljenim prostorijama.

Predsjednik Udruženja Jesi li za basket Zlatko Moratić još jednom se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali značaj ovog projekta i podržali obnovu košarkaških igrališta te izrazio nadu da će i drugi slijediti primjer ove lokalne zajednice s ciljem obnavljanja košarkaških igrališta u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Načelnik Ajnadžić naglasio je da Općina Centar čini sve napore kako bi u što kraćem vremenskom periodu sve sportske plohe stavila u funkciju.

"Sretan sam što smo do sada obnovili tri košarkaška igrališta i stavili u funkciju sporta, ovih mladih ljudi, košarkaša, dobre djece, a imamo ih još mnogo. Uporni smo u namjerama da obnovimo sve sportske plohe na području ove lokalne zajednice kako bismo ponudili dobru alternativu mladima da umjesto zadimljenih kafića odaberu sportske terene jer to nas čini zdravijim, sretnijim i uspješnijim. Mi se ne namjeravamo ovdje zaustaviti, naš put nastavlja, a samo na Breci bit će obnovljeno još jedno košarkaško igralište, ono u ulici Himze Polovine", istaknuo je Ajnadžić te uručenjem dvije promotivne košarkaške lopte zvanično otvorio obnovljeno igralište.

Student Ibrahim Dedeić stanovnik je Breke kojem je načelnik Ajnadžić uručio promotivnu košarkašku loptu.

"Svakodnevno na ovom igralištu provodim vrijeme igrajući basket i družeći se sa prijateljima kako sa fakulteta tako i iz osnovne i srednje škole. Uživamo na čistom zraku baveći se sportom koji volimo. Koristim priliku da se zahvalim načelniku što nam je poklonio loptu s kojom ćemo igrati basket na ovom obnovljenom igralištu",
kazao je Dedeić.

 

Anur Husić, učenik drugog razreda Elektrotehničke škole za energetiku, kako kaže,
na ovom igralištu provodi mnogo vremena.

"Obnova košarkaških igrališta je zaista odličan projekt, a posebno me raduje što se
dešava sada za vrijeme ljetnog raspusta kada imamo puno slobodnog vremena. Jako
volim igrati basket. Svaki dan nakon doručka izađem i igram sa svojim prijateljima,
rekao je Husić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije