Na 3. međunarodnim skokovima na Bentbaši 19. augusta 25 takmičara

Fena
Na 3. međunarodnim skokovima na Bentbaši 19. augusta 25 takmičara
/ Radiosarajevo.ba
Treći po redu Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2017 bit će održani u subotu, 19. augusta, u organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma SporTur iz Sarajeva.

"Na međunarodnim skokovima na Bentbaši učestovat će 25 takmičara iz zemalja regije (Slovenija, Srbija, Crna Gora) i BiH", kazao je Feni organizator manifestacije Dino Bajrić, dugogodišnji skakač i pobjednik na posljednjim skokovima u Jajcu.

Bajrić je naglasio kako je ove godina visina skakaone sakoje će se izvoditi skokovi podignuta i iznosit će 19,5 metara.

"Federalna uprava civilne zaštite trenutno radi konfiguraciju terena, provjerava sigurnost, odnosno provjerava da slučajno nema nekih stranih predmeta koji se na vrijeme trebaju ukloniti", istaknuo je Bajrić.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo jer su Grad Sarajevo i općine prepoznali ovu sportsko-turističku manifestaciju kao aktraktivnu.  

"S obzirom na to da će se manifestacija održati treći put, te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši ove godine privući još veću pažnju mnogih medija, građana Sarajeva, BiH i turista koji borave u glavnom gradu BiH. Nadamo se da će sve proći onako kao što smo zamislili i da ćemo sve više napredovati i svake godine biti bolji", kazao je Feni Bajrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije