Kvarovi u brojnim ulicama: Bez vode i danas više sarajevskih naselja

Radiosarajevo.ba
Kvarovi u brojnim ulicama: Bez vode i danas više sarajevskih naselja
Foto: Arhiv / Ilustracija
Trebević, Koševo, Pofalići, Grbavička... samo su neka od naselja koja će i danas biti bez vode zbog popravke kvarova na više lokacija, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Danas će se vršiti popravke kvarova na sljedećim lokacijama: Trebević kod hotela Pino, Zetra u krugu kod pomoćnog stadiona, Stadion Koševo, Marsela Šnajdera ugao Asima Ferhatovića, Humska, Ruđera Boškovića, Zmajevac, te sanacija iskopa u Humskoj i Grbavičkoj. Bit će isključivani i dužnici.

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama / naseljima: Patriotske lige, Koševo, Bolnička, Marsela Šnajdera, Asima Ferhatovića, Zmajevac, Strošići, Bakije sokak, Osmana Nakaša, Humska, Ruđera Boškovića, dio naselja Pofalići.

"Zbog popravke kvara na cjevovodu – lokalitet Trebević, moguće je, da će u toku dana doći do prekida vodosnabdijevanja naselja na padinskim dijelovima, o čemu ćemo naknadno obavijestiti potrošače.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Mustafe Busuladžića, Ibrahima Perviza, Safeta Zajke, Brezanska. Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 16 sati", saopćeno je iz Vodovoda.

U Dispečerskom centru primljeno je ukupno 36 telefonskih i terenskih poziva (deset na vodomjerima, 25 na vodovodnoj mreži, jedan ostali pozivi). Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 8 sati imala je prijavljeno 47 kvarova u šahtovima tj. vodomjernim garniturama, a predviđeno je zbog duga isključenje 14 korisnika iz sistema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije