Kraj poplavama u sarajevskom naselju Buča Potok

Radiosarajevo.ba
Kraj poplavama u sarajevskom naselju Buča Potok
Danas je započela ugradnja pumpne stanice u ulici Alije Kučukalića (kružni tok na spoju ulica Safeta Zajke i Alije Kučukalića).

Pumpna stanica služi da prikupljenu oborinsku vodu prepumpa u cjevovod i eliminira probleme plavljenja navedene lokacije.

“Do plavljenja je dolazilo jer nije na kvalitetan način riješen prihvat i odvodnja oborinske vode koja se nakupljala kod većih padavina. Ova plavljenja su dovodila do čestog zastoja saobraćaja, te stvarala probleme građanima, a posebno stanovnicima sarajevskog naselja Buća Potok”, istaknuo je gospodin Edin Miljković, generalni direktor kompanije Regeneracija d.o.o. Velika Kladuša, koja je proizvođač ugrađene pumpne stanice.

Izgradnja pumpne stanice realizira se u okviru projekta “Izgradnja VI transverzale”. Projekt podrazumijeva rekonstrukciju ulice Alije Kučukalića od Glavne gradske longitudinale do spoja s ulicom Džemala Bijedića, izgradnju kružnog toka na toj lokaciji, te izgradnju podvožnjaka na spoju ulica Alije Kučukalića i Safeta Zajke i dijela saobraćajnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije