Koldžo se obratio građanima u Hrasnom, saobraćaj odblokiran

Radiosarajevo.ba
Koldžo se obratio građanima u Hrasnom, saobraćaj odblokiran
Od poslijepodnevnih sati građani Mjesne zajednice Hrasno brdo drže blokiranu glavnu raskrsnicu u ovom naselju.

Njima se u večernjim satima obratio i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Koldžo je građanima najprije rekao kako je Vlada Kantona Sarajevo jutros udovoljila njihovim zahtjevima i zadužila Direkciju za puteve KS da ih realizira, te je pozvao građane da pogledaju na zvaničnoj stranici Vlade izvještaj u kojem se to navodi.

"Podržava se realizacija Projekta izgradnje druge faze Južne longitudinale uz prihvatanje zahtjeva građana MZ Hrasno Brdo i izradu novog projektnog rješenja raskrsnice sa IV transverzalom", navodi se na stranici Vlade.

Koldžo je naveo kako je pozvao premijera KS Elmedina Konakovića navodeći kako je imao svojih obaveza, te da će sutra biti poznati svi detalji oko prijedloga Ministarstva saobraćaja za rješavanje problema projekta izgradnje druge faze Južne longitudinale, te kako i on iščekuje da vidi šta je zaključeno.

Također, Koldžo je dodao i kako nema razloga za zabrinutost građana oko toga da će predviđeni pješački podzemni prolaz biti mračan navodeći kako će on biti opremljen najsavremenijom rasvjetom.

Građani su nakon njegovog izlaganja na njega verbalno nasrnuli i upućivali mu razne psovke.

Trolejbus firme GRAS je bio blokiran u masi nakon što je pokušao proći prema Dobrinji. Nakon što je jedan muškarac pokušao fizički nasrnuti na Koldžu, protesti su završeni i saobraćaj je odblokiran.

Podsjećamo, stanovnici Hrasnog brda već su se jednom okupili 2. marta upozoravajući lokalne vlasti navodeći kako će ukoliko se ovaj kružni tok izgradi biti odsječeni od ostatka općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije