Kinoteci Bosne i Hercegovine Općina Centar donirala 5.000 KM

Radiosarajevo.ba
Kinoteci Bosne i Hercegovine Općina Centar donirala 5.000 KM
Općina Centar izdvojila je pet hiljada KM za realizaciju projekta "+Mala filmska škola JU Kinoteka BiH, a danas su Protokol o realizaciji finansijskih sredstava potpisali načelnik Nedžad Ajnadžić i v.d. direktorica Kinoteke Devleta Filipović.

Ajnadžić je naglasio da će Općina nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva.

Filipović je pohvalila dugogodišnju dobru saradnju s Općinom Centar, naglasivši da je to jedna od rijetkih institucija koja ima sluha za probleme s kojima se svakodnevno suočavaju u ovoj ustanovi.

"Nastojimo da nastavimo realizaciju projekta Mala filmska škola, koji se zbog nedostatka finansijskih sredstava nije realizirao već pet godina. Polaznici projekta su učenici i studenti s područja općine Centar, a projekt podrazumijeva edukaciju mladih o osnovama filmske umjetnosti, te historijskom razvoju bosanskohercegovačkog filma. Zahvalni smo Općini Centar što je prepoznala značaj ovog projekta, a nadam se da će se ovako dobra saradnja nastaviti i u budućnosti", naglasila je Filipović, saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije