KCUS: Zbog negativnog pisanja medija izloženi smo pritisku i mobingu

Fena
KCUS: Zbog negativnog pisanja medija izloženi smo pritisku i mobingu
/ Fena
Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) saopćio je danas da su ljekari i uposlenici te medicinske ustanove izloženi strahovitom pritisku i mobingu.

"Ovakvo stanje ugrožava i naše bolesnike jer su nam za rad potrebni mir i psihička stabilnost. Svoja prava i zaštitu KCUS će pokrenuti u ovlaštenim institucijama", navode iz KCUS-a, a u povodu pisanja pojedinih medija o radu KCUS-a.

Saopćenje za javnost potpisuje generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, direktor hirurških disciplina Dželaludin Junuzović, direktorica dijagnostičkih disciplina Sandra Vegar - Zubović, v.d. direktora disciplina za zdravlje djeteta Edo Hasanbegović, direktorica discipline za nauku i nastavu Enra Mehmedika - Suljić, direktorica neuropsihijatrijske discipline Alma Džubur - Kulenović, v.d. direktorica discipline za ginekologiju i porodiljstvo Fatima Gavrankapetanović - Smailbegović, direktorica internističke discipline Nermina Bešlić i v.d. direktorica stručne nemedicinske discipline Amra Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije