Dalida Burzić na putu: Ništa od izvještaja o radu Tužilaštva

Radiosarajevo.ba
Dalida Burzić na putu: Ništa od izvještaja o radu Tužilaštva
Foto: Radiosarajevo.ba / Dalida Burzić
Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva za 2016. godinu povučen je s dnevnog reda sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, a dogovoreno je da će biti razmatran na sljedećoj sjednici.

Kako je pojasnio ministar pravde i uprave KS-a Mario Nenadić, tužiteljica Dalida Burzić je kasno obaviještena o nastavku sjednice.

Izvještaj je prvobitno trebao biti razmatran 22. marta, ali je sjednica prekinuta bez obrazloženja. 

Glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić ranije je kazala da rad Tužilaštva u protekloj godini karakterišu tri najvažnije stvari, prva je ta da je u protekloj godini broj predmeta iz domena korupcije porastao za 70 posto u odnosu na prethodni period, da je Tužilaštvo koristeći bolju žalbenu politiku napravilo veliki uticaj na kaznenu politiku u Kantonu Sarajevo te da se u 2016. ozbiljnije počelo sa zabranom raspolaganja imovinom u predmetima privrednog kriminala, korupcije i organizovanog kriminala.

Upravo će taj kriminal, kako je istakla tužiteljica, biti u fokusu daljnjeg rada Tužilaštva.

Podignuto je 1.289 optužnica protiv 1.534 osobe, što je više u odnosu na prethodni period, a naročito u predmetima korupcije i organizovanog kriminala. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije