Izdvojeno 200.000KM: Kako će izgledati Gradska tržnica Markale?

Fena
Izdvojeno 200.000KM: Kako će izgledati Gradska tržnica Markale?
Sanacije fasade Gradske tržnice Markale u Sarajevu počinje u narednim danima, nakon što je završena tenderska procedura, potpisan ugovor s izvođačima radova i nakon što je postavljena montažna skela.

Rok za završetak radova je 45 dana, potvrdio je Feni direktor KJKP "Tržnice-pijace" Sarajevo Jasmin Terović, koji se nada da će sanacija fasade biti završena do kraja aprila.

Sredstva od 200.000 KM za ovaj projekt osigurali su Grad i Kanton Sarajevo i KJKP "Tržnice i pijace".

Terović ističe da se radi i na projektu osvjetljavanja-iluminacije, odnosno dodatne rasvjete, koja bi osvijetlila ovaj objekt i dala mu poseban pečat kao objekt koji će biti i turistički interesantan.

Također će biti postavljen i vanjski videonadzor radi zaštite fasade i objekta od oštećenja, farbanja i šaranja po zidovima.

Naglašava da se pored fasade, mijenja i kompletna stolarija na Gradskoj tržnici.

"Već smo završili stolariju na prvom spratu, drugi će biti urađen sljedećeg vikenda. Tako da ćemo imati potpuno novi vanjski izgled Gradske tržnice", kazao je.

Terović podsjeća da Gradska tržnica nema riješen sistem grijanja, tako da se u zimskom periodu zakupci, pa i građani teško odlučuju i da rade i dolaze u tržnicu.

"Trenutno radimo idejni projekt zagrijavanja Gradske tržnice i nadam se da ćemo do jeseni uspjeti uraditi i prvi put grijanje u Gradskoj tržnici", kazao je Terović.

Najavio je da će KJKP "Tržnice-pijace" u Gradskoj tržnici nastaviti i u proljetnim danima promociju domaćih proizvoda.

"Imali smo akciju a to je da su prva dva ponedjeljka u mjesecu građani mogli kupovati proizvode s 10 posto popusta i nastavit ćemo s tim nakon završetka građevinskih radova koji su u toku", poručio je direktor KJKP "Tržnice-pijace" Sarajevo Jasmin Terović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije