U Sarajevu danas protesti: Istina i pravda za Dženana Memića

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu danas protesti: Istina i pravda za Dženana Memića
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Tragična smrt 22-godišnjeg Dženana Memića koji je stradao pod još nerazjašnjenim okolnostima potresla je Sarajevo, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Novi protesti građana Sarajeva najavljeni su za danas. Kako je najavljeno, građani će se okupiti ispred SCC-a u 12:05 sati odakle će krenuti prema Kantonalnom tužilaštvu KS-a.

Protesti su najavljeni za danas kada će se na sudu pred sudijom Igorom Todorovićem pojaviti svjedokinja Alisa Mutap koja je te kobne noći bila u društvu Dženana Memića.

Nakon više od osam mjeseci od smrti mladića Dženana Memića (22) koji je stradao 8. februara dok je sa djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži, a 15. februara preminuo na UKCS-u, njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije