Postavljaju se uređaji Bus Info: Kada stiže tramvaj, trolejbus...

H. A.
Postavljaju se uređaji Bus Info: Kada stiže tramvaj, trolejbus...
Čekanje na autobuskim, tramvajskim i trolejbuskim stajalištima smeta svima, a pogotovo kada se ide na posao, u školu...

Kada će, gdje je, dokle je - pitanja su koja se sigurno mogu čuti na bilo koja od ova tri stajališta.

No, za nekoliko dana toga više neće biti. Kako? Usluga Bus Info, najavljena još od 1. decembra 2015. godine, trebala bi zvanično biti dostupna građankama i građanima Sarajeva.

To je za Radiosarajevo.ba potvrdila Samira Kadić iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a, koja je istaknula da je usluga završena za jedan dio gradskog saobraćaja, da se u narednih nekoliko dana očekuje realizacija i ostatka.

Usluga je nastala kao rezultat partnerske saradnje GRAS-a, Unimedie i BH Telecoma.

"Zbog kompleksnosti i određenih tehničkih zahtjeva projekta, usluga Bus Info nije aktivirana kako je planirano, ali je u toku završna faza pripreme za komercijalizaciju. Sve aktivnosti na uvezivanju sistema su završene, trenutno se ugrađuju uređaji u više od 200 vozila GRAS-a te se očekuje da će usluga uskoro biti dostupna građanima", rekla je za Radiosarajevo.ba Nađa Lutvikadić, glasnogovornica BH Telecoma.

Komercijalizaciji usluge će prethoditi promotivni period od tri mjeseca tokom kojeg će biti omogućeno besplatno korištenje ove usluge.

INFO_bus_BH_Telecom_Gras1.png - Postavljaju se uređaji Bus Info u vozila GRASA-a: Kada stiže tramvaj, trolejbus...

Podsjećamo, Bus Info servis je usluga informiranja putnika o dolasku vozila javnog gradskog prijevoza na stanicu na području Kantona Sarajevo.

Pozivom na *133*kod stanice#, putnici mogu saznati koliko stanica su udaljena po dva vozila svih linija koja pristižu. *133* je pozivni znak, dok broj pored # označava jedinstveni kod stanice koji će biti jasno istaknut na informativnoj tabli svake stanice javnog prijevoza.

INFO_bus_BH_Telecom_Gras.png - Postavljaju se uređaji Bus Info u vozila GRASA-a: Kada stiže tramvaj, trolejbus...

Bus Info Android aplikacija

Korisnicima BH Telecoma će na raspolaganju biti Bus Info Android aplikacija koja pruža dodatne mogućnosti, a koju će korisnici moći besplatno preuzeti na Google Play marketu. Aplikacija omogućava brzu pretragu željenih stanica i linija i njihovo lociranje na mapi grada, a prikazuje i položaje vozila u dnevnom saobraćaju za izabrane linije ili sve linije koje nailaze na određenu stanicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije