Incident na sjednici: Nepoznati muškarac prijetio Denisu Stojniću

L. R.
Incident na sjednici: Nepoznati muškarac prijetio Denisu Stojniću
Facebook / Denis Stojnić
Na sjednici Općinskog vijeća Stari Grad u Sarajevu danas je došlo do incidenta kada je nepoznati muškarac ušao u salu i uputio prijetnje vijećniku Denisu Stojniću.

Kako se nezvanično doznaje, muškarac je Stojniću kazao da pripazi šta govori, inače "zna šta će uslijediti". Muškarac je, doznajemo, bio u narandžastoj jakni i trenirci.

Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da je policija obaviještena o ovom slučaju te da su njihove ekipe izašle na mjesto događaja. Ipak, naglasio je Nefić, zvanična prijava u MUP još nije stigla, jer je Stojnić, kako nam je kazao, čekao da se završi sjednica pa da ode prijaviti slučaj.

Sa Stojnićem smo razgovarali prije nego što je otišao u Policijsku stanicu Logavina. U iskrenom razgovoru, ovaj MMA borac kazao nam je da se "suzdržao da se ne odbrani, da je ispoštovao Općinu i Općinsko vijeće", ali da je potpuno nevjerovatno da osoba ulazi na sjednice i spominje bacanje suzavaca i bombi...

"Neću uzeti motiku još u svoje ruke, jer se nadam da će policija - čiji su mi službenici rekli da znaju ko je ta osoba, vidi se sve na snimku - raditi svoj posao", rekao je Stojnić za portal Radiosarajevo.ba.

Na naše pitanje o kome se radi, rekao je da se "sve zna", ali da želi naglasiti da on ne govori da je to Ibrahim Hadžibajrić ili čak DF...

Podsjetio je još jednom javnost i na porijeklo svog novca, jer je, podvukao je, "često pogrešno prikazan u javnosti". 

"Imamo građevinsku firmu u Njemačkoj, gdje zapošljavamo 125 Bošnjaka, Srba, Hrvata..ukratko, naše ljude. Nakon svega ovoga, ne znam više šta da radim. Čini mi se da se nisam trebao vratiti u svoj grad, čini se da bi bilo najbolje da je i moj otac napustio Sarajevo i da se nije vratio da brani ovaj grad...", otvoreno je istaknuo Stojnić.

Dodajmo i to da sala u kojoj se održavaju sjednice OV Stari Grad ima videonadzor, te je sve zabilježeno na snimku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije