Heroji dana: Sarajevski vatrogasci spasili kučića od sigurne smrti

N. K.
Heroji dana: Sarajevski vatrogasci spasili kučića od sigurne smrti
/ Foto: DVD Vratnik
Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik u utorak su imali jednu tužnu tehničku intervenciju na lokalitetu Mihrivode.

Naime, kako je za Radiosarajevo.ba rekao Nadir Hajro, pripadnik ovog Društva, oni su dobili dojavu da je kučić bačen u duboki kanal na ovom lokalitetu.

„Nakon našeg izlaska na teren, u kanalu smo zatekli izmučenu životinju kojoj se oko vrata nalazila metalna konzerva. Odmah smo počeli s akcijom spašavanja i u toj akciji osim mene učestvovali su još kolege Neven Bratić i Fuad Koštović“, kazao nam je vatrogasac Hajro.

Prema njegovim riječima, na ovoj lokaciji već drugi put se dešava ovaj slučaj, te moli sve građane da prijave osobu koja radi ovo nedjelo prema životinjama.

Kako nam je rekao, vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik uvijek će se odazvati na ovakve intervencije, jer kao i ljudi i životinje imaju pravo na život i pomoć.

Bravo, momci!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije