Hadžibajrić: Država je pala na ispitu deložacije Denisa Stojnića

Radiosarajevo.ba
Hadžibajrić: Država je pala na ispitu deložacije Denisa Stojnića
Predstavnici Općine Stari Grad na čelu s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem održali su press konferenciju povodom današnje intervencije u ugostiteljskom objektu "Tesla Pub".

Kako je saopćeno iz Općine, zakupcu poslovnog prostora u ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita br.1. Denisu Stojniću zbog neplaćanja duga za zakup u iznosu od 370.000 KM naloženo je da napusti prostorije, u roku od osam dana. Kako zakupac Denis Stojnić nije napustio prostorije u datom roku, zakazana je deložacija, odnosno iseljenje zakupca za danas, što su 3 NN osobe fizički spriječile.

Nakon toga, pozvani su pripadnici MUP-a KS-a koji su došli na mjesto događaja te izvršili legitimiranje Komisije koja je pristupila deložaciji kao i prisutnih.

Načelnik Hadžibajrić se na press konferenciji osvrnuo na današnji rad MUP-a KS-a, te izrazio svoje razočarenje njihovim "neradom".

"Danas je država pala na ispitu deložacije zakupca Denisa Stojnića iz prostorija koje su u vlasništvu Općine Stari Grad, jer su NN osobe onemogućile da Komisija uđe u prostorije, a na što pripadnici MUP-a KS-a nisu reagirali. Očigledno je da ovo nije policija svih građana, nego da je riječ o nečijoj privatnoj ili stranačkoj policiji. Ogorčeni smo na današnje postupke MUP-a KS-a, odnosno na njihovo ignoriranje naših poziva da nam se pomogne u deložaciji osobe koja se nelagalno nalazi u prostorijama čiji je vlasnik Općina Stari Grad", rekao je Ibrahim Hadžibajrić.

Hadžibajrić je istaknuo da će se nastaviti s deložacijom u narednim danima.

Podsjećamo, Denis Stojnić je za Radiosarajevo.ba jutros kazao da je bila postignuta vansudska nagodba u vezi s kvadraturom objekta. 

"Želim sve informirati da je bila postignuta vansudska nagodba još 28. januara, što je prezentirano na trećoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad, a čiji je sam predlagač bio načelnik Ibrahim Hadžibajrić. Još tada je dvadeset vijećnika izglasalo da se potpiše sporazum, a to se čuje i na videosnimku sa spomenute sjednice kada je Irfan Ćengić čitao materijal koji svi mogu pronaći na web-stranici Općine Stari Grad. Svi na snimku mogu jasno čuti da pod tačkom 3. načelnik mora sklopiti sporazum, i to s dogovorenom kvadraturom i cijenom", objašnjava nam Stojnić.

Kako nam je rekao vlasnik objekta Stojnić, do vansudske nagodbe je došlo jer je u Službenom listu stavljena pogrešna kvadratura.

"Iz Općine nisu imali odgovor ko je za to kriv. Za sve što govorim imam dokumente pa i videozapis, kao i sve detalje s pregovora s Općinom. Nakon što načelnik nije potpisao vansudsku nagodbu time je učinio zloupotrebu službenog položaja, pa ću svoja prava i pravdu potražit na Sudu, te će još danas moji advokati prijaviti Hadžibajrića za zloupotrebu položaja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije