FOTO: Sportska dvorana na Grbavici uskoro će biti potpuno opremljena

Radiosarajevo.ba
FOTO: Sportska dvorana na Grbavici uskoro će biti potpuno opremljena
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Sportska dvorana na Grbavici, prva multifunkcionalna sportska dvorana u izgradnji, trenutno je u procesu opremanja.

Dvorana, čiji će kapacitet biti od 1.500 do 3.000 gledalaca, predstavlja jednu od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo.

Za namjenu opremanja dvorane Republika Slovenija je putem svog programa međunarodne razvojne pomoći donirala Općini Novo Sarajevo sredstva u iznosu od 240.000 eura

Navedeni iznos donacije namijenjen je za sportsku opremu dvorane, koja između ostalog obuhvata tribine, opremu za košarku, odbojku, rukomet, stoni tenis, mali fudbal, fitness, semafore i displej, te sportski pod. Ovim opremanjem dvorane realizirat će se više od 90 posto radova na izgradnji dvorane.

Općina Novo Sarajevo do sada je u izgradnju objekta sportske dvorane uložila više od 6.200.000 KM. Pomoć izgradnji ovog objekta pružilo je jedino Ministarstvo za kulturu i sport KS-a, koje je i ove godine u budžetu Kantona Sarajevo izdvojilo sredstva od 500.000 KM, dok je do sada izostala finansijska podrška ostalih nivoa vlasti. 

Sportska dvorana na Grbavici je treća po veličini u Kantonu Sarajevo, a prva s podzemnom garažom, koja ispunjava sve evropske standarde za većinu dvoranskih sportova, a bit će osposobljena i za ostale kulturne sadržaje. 

Vrijednost izgradnje dvorane je oko 7.000.000 KM bez opreme, a radovi se izvode fazno u skladu s osiguranim finansijskim sredstvima, a pritom vodeći računa da se ne ugrozi realizacija i ostalih projekata, čime je ovaj projekat malo usporen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije