Provjerite da li ste dobili elektronsku zdravstvenu knjižicu i gdje je podići

Radiosarajevo.ba
Provjerite da li ste dobili elektronsku zdravstvenu knjižicu i gdje je podići
Osiguranici iz Kantona Sarajevo čije su zdravstvene elektronske kartice napravljene mogu ih podići u poslovnici koja pripada njihovoj općini, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a.

Na ovom spisku nalaze se imena osiguranih lica kojima su izrađene elektronske zdravstvene legitimacije, kao i poslovnice u kojima ih mogu preuzeti.

Priprema kartica za ostale osiguranike je u toku, rečeno nam je Zavodu zdravstvenog osiguranja.

Cilj elektronske kartice je omogućavanje bolje i sigurnije razmjene medicinskih podataka između ljekara, a pacijent će na ovaj način imati bolje i kvalitetnije zbrinjavanje.

Prva prednost ove knjižice je da je ne morate ovjeravati. Na taj način će se smanjiti nepotrebne gužve. Prednost elektronskih knjižica kako je ranije najavljivano ogledat će se i u efikasnijem naručivanja pacijenata, prijenosu podataka u samom zdravstvenom sistemu te izdavanju elektronskog recepta.

Oni koji budu uplaćivali zdravstveno, automatski će produžiti ovjeru na zdravstvenim karticama. Građani će na internetu moći sami provjeravati da li je njihova knjižica ovjerena ili nije.

Za preuzimanje nove zdravstvene kartice, osiguranici trebaju ponijeti staru zdravstvenu knjižicu na uvid, ličnu kartu i 2 KM. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije