Sanacija uništenog drveća i signalizacije nakon snježnih padavina

Radiosarajevo.ba
Sanacija uništenog drveća i signalizacije nakon snježnih padavina
Snježne padavine, koje su tokom noći izazvale kolaps u saobraćaju i otežano kretanje pješaka u većem dijelu BiH, danas su prestale, ali posljedice koje su nastale su velike.

Veliki broj radnika službi i kompanija za održavanje cesta od jutros je bio na ulicama, kako bi uklonili prirodne barikade napravljene od drveća koje se srušilo usljed težine snijega.

Tako je bilo i u sarajevskoj Općini Centar, gdje su radnici firme Bosman tokom dana uklonili sve vrste zapreka u osam mjesnih zajednica na području ove općine. Ophodarska služba ove firme obišla je područje mjesnih zajednica: Bardakčije, Breka - Koševo II, Džidžikovac - Koševo I, Hrastovi - Mrkovići, Mejtaš - Bjelave, Park - Višnjik, Skenderija - Podtekija, Trg oslobođenja - Centar, za čije održavanje saobraćajnica je nadležna i očistila je teren od granja i drugih zapreka koje su odvukli na gradsku deponiju, saopćeno je iz Općine Centar.

Radnici navedene firme su također tokom dana popravili i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju na tri lokacije koje su polomljene grane oštetile.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije