Divlji u misiji tjeranja pitomih: Vandali uništili klupe u parku na Stupu

Radiosarajevo.ba
Divlji u misiji tjeranja pitomih: Vandali uništili klupe u parku na Stupu
/ Foto: KJKP Park
Izgradnja zelenih površina, montaža parkovskog mobilijara, uređenje i održavanje vrlo su bitan zadatak preduzeća Park, koje nastoji učiniti ljepšim i ugodnijim ambijent življenja svakog građanina Sarajeva.

Zato je bitan i odnos svakog pojedinca prema zelenilu i parkovskim sadržajima kao javnom dobru, sve kako trud radnika Parka ne bi bio minimaliziran vandalskim odnosom pojedinaca prema zelenim površinama.

Novi primjer nesavjesnog odnosa građana zabilježen je na Stupu gdje su potpuno uništene klupe u parku. Osim otuđenih drvenih štafli uništena su i polomljena sva betonska postolja, pa prije nekoliko godina izgrađena parkovska površina više nema svrhu.

Foto: KJKP Park - Divlji u misiji tjeranja pitomih: Vandali uništili klupe u parku na Stupu

Foto: KJKP Park

Zabrinjava i način na koji su parkovske klupe uništene: Prostor na Stupu nije smješten neposredno uz saobraćajnicu niti stambene zgrade, nego je mjesto za odmor šetača i pješaka.

Nakon novog primjera vandalskog odnosa pojedinaca prema zelenim površinama i parkovskom mobilijaru, iz Parka upućuju apel građanima da čuvaju i vode računa o ovim prostorima kao javnom dobru.

Mole građane da ukoliko su svjedoci vandalskog ponašanja prema zelenilu prijave počinioce nadležnoj općinskoj službi, policiji ili preduzeću Park.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije