Danas će biti jako, jako toplo: Pročitajte prognozu do subote

Radiosarajevo.ba
Danas će biti jako, jako toplo: Pročitajte prognozu do subote
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac 0; Drvar 1; Bugojno, Livno 2; Bjelašnica, Kupres 3; Jajce, Sanski Most, Široki Brijeg 4; Ivan-sedlo, Srebrenica, Zenica 5; Banja Luka, Stolac, Tuzla 6; Bijeljina, Mostar, Sarajevo 7; Bihać 8; Trebinje, Zvornik 9; Neum 11; Gradačac 13.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Poželjno je ne pretjerivati s aktivnostima, s obzirom na to da će tokom dana biti osjetno toplije. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti. Usljed prolaska ciklone, u noći su moguće nešto izraženije tegobe kod osjetljivih osoba.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme. Vjetar, slab, uglavnom južni i jugozapadni. Dnevne temperature od 18 do 24 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 21 °C.

U srijedu pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne ili krajem dana umjeren porast naoblake u Krajini, što može uvjetovati slabu i kratkotrajnu kišu. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom jugozapadni. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 13, a dnevne od 18 do 24 °C.

U četvrtak sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini i na zapadu Bosne jutro i tokom prijepodneva pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 17 do 23 °C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 18 do 24 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, kao i na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 10 do 13, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 18 do 23 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije