Centrotrans investirao oko dva miliona KM u premium brand VDL autobuse

Fena
Centrotrans investirao oko dva miliona KM u premium brand VDL autobuse
Kompanije Centrotrans Eurolines i Sejari predstavile su danas u Sarajevu tri nova autobusa marke VDL, premium klase, u koje je Centrotrans investirao gotovo dva miliona KM.

"Riječ je se o najsavremenijim autobusima koji svojim karakteristikama ispunjavaju stroge uvjete iz Direktive EU o prijevozu putnika u međunarodnom saobraćaju, a koja će se primjenjivati od 1. januara 2018. Jedan od uvjeta iz te direktive nalaže da u autobusima koji vrše međunarodni prijevoz putnika mora biti ugrađena rampa za samostalan  ulazak putnika u invalidskim kolicima, te poseban prostor za njihov smještaj u autobusu", izjavio je  generalni direktor Centrotrans Eurolinesa Safudin Čengić.

Centrotrans je kupovinom ovih autobusa, kako je dodao, ispunio i stroge sigurnosne standarde. Osim uobičajene sigurnosne opreme, ovi autobusi posjeduju i senzore za upozorenje nailaska na prepreku, sistem za upozoravanje  prilikom prelaska pune linije, odnosno ulaska u drugu traku, poseban protupožarni sistem, te sistem za održavanje koncentracije vozača. 

Osim investicije u kupovinu tri VDL autobusa , kako je dodao Čengić, Centrotrans je u periodu od jula 2016. do jula 2017. godine kupio deset novih autobusa, uložena su sredstva u savremenu opremu za održavanje autobusa, te kupovinu zemljišta, u šta je sveukupno investirano 7,2 miliona KM.   

Hasan Sarajlija, direktor firme Sejari d.o.o. koja je isporučila autobuse,  kao zastupnik proizvođača VDL, naveo je, među ostalim, da su ovi autobusi opremljeni sa Euro 6 motorom za maksimalnu ekonomičnost i zaštitu okoline u najvećoj mogućoj mjeri.

"VDL je premium brand i to je europski proizvođač autobusa koji donosi velike prednosti i vlasnicima autobusa kroz različite uštede, kao i putnicima kojima su, među ostalim, na raspolaganju i utičnica od 220 V i USB priključak za svako sjedište, što je posebno traženo na međunarodnim linijama", dodao je Sarajlija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije