Bez vode više od 40 ulica: Kvarovi i u naseljima Koševsko, Alipašino...

Radiosarajevo.ba
Bez vode više od 40 ulica: Kvarovi i u naseljima Koševsko, Alipašino...
Ekipe KJKP Vodovod i kanalizacije Sarajevo i danas će popravljati kvarove u sarajevskim ulicama.

Kako stoji u saopćenju, danas će se popravljati kvarovi na sljedećim lokacijama: Bravadžiluk, Koševska, Jukićeva, Mejtaš, Novi rezervoar, Mekote, Kurta Šorka, Trg solidarnosti, Put Famosa, Tukovi. Bit će isključivani i dužnici.

Tokom popravke pobrojanih kvarova dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama / naseljima: Zenička, Fojnička, Sakiba Udžvalića, Kurta Šorka, naselje Bačići, Mekote, Gaj, Čauš, Mratnjevače, Jukićeva, dio naselja Koševsko Brdo, Aladža, dio naselja Butmir, Trg solidarnosti, naselje B faza Alipašino Polje, Novi rezervoar, Ejuba Delalića, dio ulice Alipašina, Slatina, dio naselja Poljine.

Na izvorištu Sokolovići, po zahtjevu Elektroprenosa, doći će do isključenja napajanja električnom energijom bunara, što će prouzrokovati prekid vodosnabdijevanja u terminu od devet do 13 sati sljedećih ulica i naselja: Rasima Turkušića, Nadira Kahvedžića, Vrbovska, Kodžina, Novopazarska, Mahmuta Mahmutovića, Kanara, dio ulice Milinkladska, dio ulice Teočačka i dio ulice Abdurahmana Sirije.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Begovac, Hadžijamakova, Džemala Bijedića i Grbavička.

Očekuje se stabilizacija u vodosnabdijevanju oko 16 sati.

U sklopu izrade Studije za neprihodovanu vodu, večeras će u toku noći u periodu od 24 do četiri sata Institut za hidrotehniku d.d. Sarajevo – HEIS vršiti očitanja vodomjera kod određenih potrošača u zoni Rezervoara Bjelave (mjerenja noćne potrošnje).

U Dispečerskom centru primljena su ukupno 22 telefonska i terenska poziva (dva na vodomjerima, 19 na vodovodnoj mreži, 1 ostali radovi). 

Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do osam sati imala je prijavljeno 38 kvarova u šahtovima, tj. vodomjernim garniturama, a predviđeno je zbog duga isključenje 16 korisnika iz sistema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije