Bez vode veliki dio Sarajeva: Najteže u naseljima na padinskim dijelovima Trebevića

Radiosarajevo.ba
Bez vode veliki dio Sarajeva: Najteže u naseljima na padinskim dijelovima Trebevića
Pixabay / Ilustracija
I danas će brojna sarajevska naselja biti bez vode, no najteže će biti u naseljima na padinskim dijelovima Trebevića gdje vode neće biti do 19 sati.

"Danas će se popravljati kvarovi na sljedećim lokacijama: Trebević kod hotela PINO, Kamenica, Paje, Brusulje, Aladža, Blažuj, Uglješe Uzelca, Drage Filipovića, Kolodvorska, Urijan dedina. Na više lokacija će se odleđivati priključni cjevovodi. Bit će isključivanje dužnika.

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama/naseljima: Kamenica, Paje, Brusulje, Aladža, Blažuj, Mratnjevače, Gaj, Remze Ahmetovića, Uglješe Uzelca, dio naselja Doglodi, Kolodvorska, Urijan dedina, Soukbunar, Cicin Han, Pećina, Mrakuša. Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 16 sati", saopćeno je iz Vodovoda.

Također, danas će doći do prekida vodosnabdijevanja u naseljima na padinskim dijelovima Trebevića zbog radova na glavnom transportnom cjevovodu DN300.

"S obzirom na to da se radi o vrlo kompleksnim radovima, molimo potrošače na razumijevanje, jer je planirani termin radova od 9 do 19 sati", saopćeno je iz Vodovoda. 

U sklopu izrade Studije za neprihodovanu vodu, u toku noći u periodu od 24 do 3 sata, Institut za hidrotehniku d.d. Sarajevo –HEIS će obavljati testna mjerenja u zoni Rezervoara „Bjelave“ (step test). U planiranom terminu dolazit će do povremenih prekida u vodosnabdijevanju u sljedećim naseljima i ulicama: Čekaluša, Mejtaš, Džidžikovac, Dalmatinska, Gabelina, Hazima Šabanovića, Rizaha Štetića, Alekse Šantića, Tina Ujevića, Pehlivanuša, Nikole Kašikovića, Abdića, Džemila Krvavca, Ivana Cankara, Bulbulina, Sepetarevac.

"U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Džemala Bijedića, Marsela Šnajdera, Bledska, Šehitluci, Osmana ef. Rastodera.

U Dispečerskom centru primljeno je ukupno 11 telefonskih i terenskih poziva (jedan na vodomjerima, deset na vodovodnoj mreži). Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 8 sati imala je prijavljeno 48 kvarova u šahtovima tj. vodomjernim garniturama, a predviđeno je zbog duga isključenje 15 korisnika iz sistema", navode iz Vodovoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije