Besplatni fitness treninzi u Domu kulture Vratnik

Radiosarajevo.ba
Besplatni fitness treninzi u Domu kulture Vratnik
Zahvaljujući projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" u Domu kulture Vratnik se već dva mjeseca održavaju besplatni fitness treninzi.

Općina Stari Grad je na osnovu ovog projekta, koji finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP u BiH, već dobila izuzetnu finansijsku i tehničku podršku za izgradnju dječijih igrališta i saobraćajnica, opremanje prostorija mjesnih zajednica računarskom opremom, uspostavu informatičkog kabineta, a Vratnik je dobio fitness dvoranu, opremu i trenere.

Važno je istaknuti da su svi navedeni projekti bili prijedlozi građana koji žive u ovim mjesnim zajednicama i koji su putem Savjeta mjesnih zajednica izrađivali projekte i aplicirali za sredstva.

Za realizaciju ovog projekta zaduženo je  Udruženje "Naš koncept" iz kojeg poručuju da na profesionalan i ljubazan način žele potaknuti i unaprijediti fitness status svih trenutnih, ali i budućih polaznika.

 Fitness trenerica Alma Mizdrak nam je kazala da se treninzi održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 19,00 sati i da su svi dobrodošli.

"Zahvaljujući Općini Stari Grad i stranim partnerima smo dobili svu potrebnu opremu, stepere, strunjače, šipke sa svim težinama, i tako bez problema ovdje organiziramo aerobik, kružni i funkcionalni trening", kazala je trenerica.

Mizdrak je dodala da je interes ogroman, i da su sredinom maja kada je počeo ovaj projekt imali skoro po 50 žena na treninzima, ali je zbog godišnjih odmora trenutno taj broj manji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije