Babić položila cvijeće i odala počast ubijenim na Kazanima

Fena
Babić položila cvijeće i odala počast ubijenim na Kazanima
Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić položila je danas cvijeće i odala počast povodom 23. godišnjice stradanja na Kazanima.

"Ovim zločinom su ugašeni životi 23 naša sugrađanina od kojih je samo 15 identificirano. Do sada je za ovaj zločin procesuirano i osuđeno 14 osoba, a među stradalima su bili i pripadnici Armije BiH koji su branili naš Grad od agresora koji je terorizirao naše građane", kazala je Babić, saopćeno je iz Press službe KS.

Naglasila je da je dužnost i obaveza svih predstavnika vlasti da obilježavaju godišnjice i njeguju kulturu sjećanja na događaje u kojima su stradali naši sugrađani bez obzira na njihovu nacionalnost.

Babić je izrazila nadu da će nadležne pravosudne institucije procesuirati ovaj kao i sve ostale zločine u kojima su stradali sugrađani i u tome ih kao predsjedateljica Skupštine KS duboko ohrabruje.

Babić zbog održavanja sjednice Skupštine KS jučer nije mogla da prisustvuje obilježavanju 23. godišnjice, saopćeno je iz Press službe KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije