Zašto je bh. državljanka Laura Sulejmanović izazvala buru u Pijemontu

Radiosarajevo.ba
Zašto je bh. državljanka Laura Sulejmanović izazvala buru u Pijemontu
/ Foto: obiettivonews
Saobraćajna nesreća, koja je za posljedicu imala smrt jedne osobe, razbuktala je strasti u italijanskoj regiji Pijemont.

U četvrtak, malo iza podne, na autoputu prema torinskom aerodromu Caselle, za upravljačem skutera Kymco vozio je 58-godišnji Oreste Giagnotto.

Ispred skutera odjednom se našlo kamper-vozilo čiji je vozač napravio nagli zaokret upravljačem i udario mali dvotočkaš. Udes je bio koban za vozača skutera, na asfaltu je ostalo beživotno tijelo Orestea Giagnotta.

Na zaprepaštenje očevidaca udesa vozač kampera napustio je mjesto nesreće. Kamper se vraća nakon pola sata. Iz vozila izlazi 21-godišnja bh. državljanka Laura Sulejmanović i priznaje da je izazvala nesreću.

"Prepala sam se", objasnila je policiji svoj bijeg s mjesta nesreće.

Međutim, svjedok nesreće nesreće policiji je prijavio da se za upravljačem kampera nalazio muškarac.

Bez obzira na to da li je Laura Sulejmanović sâma vozila ili pokušala nekoga zaštititi, ono što je uslijedilo izazvalo je pravu buru.

Preko društvenih mreža izrečene su užasni rasistički komentari i prijetnje na račun romske zajednice kojoj pripadaju Sulejmanovići. Neki su pozivali da se spali romsko naselje, njegovi stanovnici "istrijebe".

Morao je intervenirati i Claudio Gambino, načelnik torinske prigradske općine Borgaro.

"Neki su bili toliko bijesni da su pretjerali s komentarima. U pravnoj državi na policiji je da utvrdi odgovorne za nesreću i krivce privede pravdi", rekao je Gambino.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije