Uhapšen 14-godišnji Bosanac: Terorizirao je učenike u školi i cijelo mjesto

Radiosarajevo.ba
Uhapšen 14-godišnji Bosanac: Terorizirao je učenike u školi i cijelo mjesto
/ Ilustracija: Kronen Zeitung
Očito je želio biti gangster, a policija mu je ispunila želju tretiravši ga tako stavljanjem lisica na ruke.

Policija u regiji Gornja Austrija dobila je dozvolu da uhapsi maloljetnog 14-godišnjeg Bosanca koji je terorizirao školu ali i cijeli gradić Asten, piše Kronen Zeitung.

Iznuda, nanošenje fizičkih povrede i pokušaj pljačke već su u dosijeu 14-godišnjaka i bande kojom je komandovao.

Obično je za žrtve birao slabije od sebe kojima bi prijetio batinama, iznuđivao novac, naplaćivao reket nudeći zaštitu gasnim pištoljem. Mališanima, koji su ga morali poslušati iz strha, otimao je džeparac u iznosu i od po nekoliko stotina eura.

Austrijski mediji i istražitelji 14-godišnjaka opisuju kao "hodajuću bombu". 

U WC-u Politehničke škole pretukao je učenika koji je navodno uvrijedio jednu mladu Bosanku. Zbog ovog incidenta je izbačen iz škole, ali je vraćen nakon što ga je uplašena žrtva službeno odbila imenovati počiniteljem. Ali, policija je pronašla video na mobilnom telefonu jer je Bosanac snimao cijeli događaj.

Na željezničkoj stanici u Linzu pretukao je do nesvjesti dvojicu dječaka koji su njegovo ponašanje ocijenili "glupim".

Također, 14-godišnji Bosanac je predvodio šesteročlanu maloljetničku bandu kojoj se pripisuje 40 krađa, pri čemu su mu asistenti i vozači bila dvojica 18-godišnjaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije