Radnici simpatizeri Marine Le Pen izvrijeđali Macrona

Fena
Radnici simpatizeri Marine Le Pen izvrijeđali Macrona
Radnici tvornice u Amiensu izvrijeđali su francuskog predsjedničkog kandidata, centristu Emmanuela Macrona, nakon posjete njegove protukandidatkinje, čelnice krajnje desnice Marine Le Pen.

 Le Pen je zasjenila svog rivala obrativši se radnicima za vrijeme Macronovog sastanka sa predstavnicima sindikata nekoliko kilometara dalje, izvještava BBC.

Macron, koji je u velikom vodstvu na anketama, u posjeti je svom rodnom gradu Amiensu, u trenutku kada ga se optužuje za samodopadnost.

Dok je Macron imao sastanak u lokalnoj privrednoj komori, čelnica Nacionalnog fronta je nenajavljeno posjetila štrajkače u tvornici kompanije Whirlpool gdje su je mnogi od njih entuzijastično dočekali.

Le Pen je novinarima kazala da je Macronova odluka da se sastane sa sindikalnim predstavnicima u ugodnoj uredskoj atmosferi umjesto na kapiji tvornice kako je ona učinila, znak da on duboko u sebi prezire živote radnog naroda.

Macron je uzvratio kazavši da Le Pen cinično iskorištava situaciju radi političkih ciljeva i da je važnije postići dugoročno rješenje za tvornicu nego uzimati jeftine poene pred kamerama.

Macron je nakon sastanka posjetio tvornicu okružen novinarima, gdje je izviždan i izvrijeđan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije