Probušili mu gume na autu jer je u školu primio djecu sirijskih izbjeglica

Fena
Probušili mu gume na autu jer je u školu primio djecu sirijskih izbjeglica
/ Direkto Damir Orahovec (Foto: Večer)
Direktoru osnovne škole u Mariboru nepoznate osobe prerezale su gume na putničkom automobilu.

Ovaj napad on povezuje s tim što je u školu primio i uključio u nastavu četvero djece izbjeglica iz Sirije koji su nastanjeni u tom gradu, piše u srijedu mariborski list 'Večer'.

Direktor škole Damir Orehovec, prema navodima medija  član stranke premijera Mire Cerara i mariborski gradski vijećnik, sumnje da su ga napadači uzeli na metu zbog uključivanja  djece izbjeglica u školu potkrepljuje i time da su se protiv njega u gradu pojavili i neprijateljski nastrojeni plakati.

Napade na ravnatelja škole osudili su u srijedu stranka premijera Cerara, predsjednik države Borut Pahor, sindikat zaposlenih u školstvu i više uglednih osoba i nevladinih udruga.

Ministarstvo odgoja i obrazovanja navelo je da su u Sloveniji u deset osnovnih škola uključeni i stranci pridošli u zemlju u izbjeličkom valu 2015/2016, te da s nastavom i uključivanjem  takve djece u nastavne programe do sada nije bilo teškoća niti incidenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije