Pijani Bosanac izazvao haos: Napao dva radnika željeznice i četiri policajca

Radiosarajevo.ba
Pijani Bosanac izazvao haos: Napao dva radnika željeznice i četiri policajca
/ Ilustracija: Policija
U srijedu rano ujutro, oko 0.45 sati, radnik sigurnosne službe njemačke željeznice (DB) primijetio je nepoznatu osobu na pruzi u njemačkom Gilchingu.

Kada je od neznanca zatražio da napusti prugu, nastala je prava drama, piše dnevnik Münchner Merkur.

Ne samo da ga pijani 21-godišnji državljanin BiH nije poslušao nego je nastala opća tuča u koju se uključila još jedna osoba. Naime, baš u tom trenutku u stanicu je ušao i voz čiji je 26-godišnji mašinovođa želio pomoći kolegi iz njemačke željeznice.

Bosanac je udario mašinovođu šakom u lice nakon čega je alarmirana policija. Ni dolazak četvorice policajaca nije smirio 21-godišnjeg državljanina BiH koji se opirao identifikaciji, glasno vrijeđao čuvare reda, vikao im "štakori", "crnčuge", "us.ani Nijemci", "us.ani policajci"...

Nakon što je pokušao udariti jednog policajca, uspjeli su mu staviti lisice, ali ni to nije bio kraj drame. Tokom vožnje u stanicu Bosanac je policajcima upućivao najgore psovke, prijetio da će im mačetom odsjeći glave...

U policijsku stanicu pozvan je i otac 21-godišnjaka koji ga također nije mogao smiriti. Štaviše, podivljali mladić je vrijeđao i oca, a kada su mu skinuli lisice opet je napao policajce. Vjeruje se da je mladić bio i pod utjecajem droge.

Upućen je na psihijatrijsko posmatranje nakon čega će biti poznati pravni koraci koje će biti poduzeti protiv njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije