Otkriven identitet ubijenog napadača iz Pariza: Privedeni njegov otac i brat

Anadolija
Otkriven identitet ubijenog napadača iz Pariza: Privedeni njegov otac i brat
/ Anadolija
Francuski mediji javljaju kako su privedeni otac i brat 39-godišnjeg neutralisanog francuskog državljanina koji je otvorio vatru u predgrađu Pariza, a zatim napao vojnike na aerodromu Orly.

Televizijski kanal BFM pozivajući se na policijske izvore javlja kako je muškarac imao policijski dosje zbog oružane pljačke i krijumčarenja droge te da su ga pratile obavještajne službe zbog "sklonosti radikalizmu".

List La Parisien ističe kako je riječ o Ziyed Ben Belgacemu i da je policija izvela upad u dom napadača smješten u Garges-les-Gonesseu.

Pozivajući se na izjave svjedoka, list javlja kako je napadač prvo pokušao za taoca uzeti ženu vojnika na aerodromu Orly, a nakon sukoba uzeo je oružje i sakrio se u prodavnicu.

Osim toga, ponovo je otvoren zapadni terminal na aerodromu koji je nakon napada bio zatvoren. Željeznički saobraćaj je također ponovo u funkciji.

Predsjednik Francuske Francois Hollande čestitao je pripadnicima sigurnosnih snaga koji su neutralisali napadača.

Hollande je saopćio kako će biti nastavljena odlučna borba Francuske protiv terorizma.

Također, dodao je kako je pokrenuta istraga o napadima kojom će biti utvrđeno više detalja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije