Orban: Usred Evrope hrišćane ubijaju na Božić, 2017. će biti godina revolta

Tanjug
Orban: Usred Evrope hrišćane ubijaju na Božić, 2017. će biti godina revolta
/ Facebook
Mađarski premijer Viktor Orbán pozvao je Brussels da promijeni migracionu politiku poslije terorističkog napada na Božićnom marketu u Berlinu.

"Nečuveno je da, usred Evrope, hrišćani budu ubijani na Božić", rekao je Orban mađarskom portalu veol.hu, dodavši da je jasno da, kad je o migraciji riječ, ništa ne može da ostane onako kako je bilo.

Kako je istakao, Brussels mora da se promijeni, migranti koji su ilegalno ušli u Evropu moraju da budu deportovani, granice moraju da se zaštite, a priliv migranata da se eliminiše.

Prema Orbanovim riječima, napad u Berlinu je još jedan dokaz da je integrisanje neevropskih migranata u Evropi "očigledno neuspješno, što ugrožava povjerenje i samopoštovanje zapadnog svijeta".

"Ekonomsko usporavanje, kriminal, terorizam, migracije, neodlučnost i neiskren govor - sve to doprinosi na svoj način, a zapadni lideri neće pružiti odgovore", kaže on.

Orban je u predstojećoj 2017. godini poželio da se više zapadnih prijestolnica pobuni protiv političkog statusa quo i političkim putem zbace lidere "koji su odbili da slušaju narod".

"Prije godinu dana, niko nije vjerovao da će se Britanija povući iz EU, ili da će Amerikanci odbaciti klan Clintonovih. To će se nastaviti u 2017, koja će biti godina revolta za evropsku demokratiju", zaključio je mađarski premijer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije