Nije dubler Rémi Gaillarda: Ko je čovjek s kapom iza Emmanuela Macrona

Radiosarajevo.ba
Nije dubler Rémi Gaillarda: Ko je čovjek s kapom iza Emmanuela Macrona
/ printscreen
Sa skoro dvije trećine svih glasova Emmanuel Macron ostvario je pobjedu u drugom krugu francuskih predsjedničkih izbora.

Ali, najmlađem francuskom predsjedniku i njegovoj supruzi Brigitte Trogneux na slavlju ispred Louvrea show je ukrao jedan anonimac.

Svi mediji prenijeli su sliku na kojoj su lijepo obučeni Macron, njegova modno osviještena žena Brigitte i drugi "šik" pratioci, a iza... čovjek s kapom u jednostavnoj majici...

Da li je planski i nenajavljeno upao u kadar, u stilu zemljaka Rémi Gaillarda koji je ovakvim akcijama postao svjetska zvijezda?

Francuski mediji otkrili su da je čovjek s kapom - Morgan Simon. Živi u Nantesu, gdje vodi piceriju, veliki je simpatizer Emmanuela Macrona.

"Imao sam zadatak da mobiliziram glasače u oblasti Loire-Atlantique. Kao volonter bio sam na sastancima Macronove partije En Marke! i obavljao logističke poslove u posljednja dva mjeseca", rekao je Simon.

Otkud tako običan aktivista na slavlju direktno iza francuskog predsjednika?

"Jednostavno su me pozvali. Macronov tim je tražio ljude koji će pjevati Marseljezu u izbornoj noći. Stao sam iza, bez namjere da uđem u kadar kamera", objašnjava Simon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije