M. Le Pen: Traži zabranu održavanja konferencije muslimanskih organizacija

Anadolija
M. Le Pen: Traži zabranu održavanja konferencije muslimanskih organizacija
/ Twitter
Predsjednička kandidatkinja radikalne francuske desnice Marine Le Pen zatražila je od francuskih vlasti da zabrane održavanje redovne godišnje konferencije Unije islamskih ustanova u toj zemlji (UOIF).

Na službenoj internet stranici radikalno desničarske partije Nacionalni front, Merine Le Pen, lider te političke opcije i kandidatkinja na predstojećim predsjedničkim izborima u Francuskoj, objavila je tekst u kojem tvrdi da su čelnici UOIF-a i mnogi ugledni članovi povezani s organizacijama koje promoviraju nasilje u svijetu.

"Već dugo vremena apeliram na zabranu rada UOIF-a. Danas sam Ministarstvu unutrašnjih poslova uputila zahtjev za zabranu održavanja godišnje konferencije UOIF-a u pariskom predgrađu Bourget", poručila je Le Pen.

Le Pen dalje tvrdi da se skupovi muslimanske unije moraju zabraniti u skladu sa sekularnim i nacionalnim vrijednostima Francuske.

Konferencija islamskih organizacija u Francuskoj počinje u petak i trajat će do ponedjeljka, a organizatori očekuju više od 170.000 gostiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije