Juncker i May imali konstruktivan razgovor o Brexitu

Fena
Juncker i May imali konstruktivan razgovor o Brexitu
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i britanska premijerka Theresa May imali su u srijedu u Londonu konstruktivan razgovor o Brexitu uoči summita EU-a 29. aprila.

May je kazala kako je Britanija predana "postizanju dubokog i posebnog partnerstva s Europskom unijom", objavili su glasnogovornici Komisije i premijerke.

May se sastala s Junckerom i glavnim pregovaračem EU-a za Brexit Michelom Barnierom u njenoj službenoj rezidenciji u Downing Streetu, a susret je prema njenim saradnicima pokušaj poboljšanja ozračja prije nego počnu pregovori o Brexitu u junu.

Glasnogovornik Komisije je rekao u saopćenju kako su njihovi razgovori "bili konstruktivni" te kako su osim o Brexitu razgovarali o "pitanjima strateškim" za obje strane.

"Nakon obavijesnog pisma Ujedinjenog Kraljevstva prema članu 50 (da napušta EU), ona je potvrdila predanost postizanju dubokog i posebnog partnerstva s Evropskom unijom", rekao je premijerkin glasnogovornik u saopćenju. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije