Francuski policajci optuženi da su palicom silovali mladog crnca

Anadolija
Francuski policajci optuženi da su palicom silovali mladog crnca
EPA / Ilustracija
Francusko tužilaštvo podiglo optužnice protiv četiri policajca koji se terete za niz krivičnih djela, uključujući silovanje i zlostavljanje tokom hapšenja mladog crnca.

Eric Dupond-Moretti, advokat uhapšenog 22-godišnjeg crnca, izjavio je kako je njegov štićenik “Theo“ silovan policijskom palicom i brutalno zlostavljan tokom hapšenja koje se u četvrtak navečer dogodilo na periferiji Pariza. Dodao je da je njegov štićenik trenutno u bolnici i da se oporavlja od operativnog zahvata kojem je podvrgnut nakon policijskog napada.

“Jedan policajac je optužen za silovanje, a preostala trojica se terete za zlostavljanje i prekomjernu upotrebu sile“, saopćeno je iz ureda tužioca u distriktu Bobigny.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Roux suspendirao je četvoricu optuženih policajaca.

Incident se dogodio tokom legitimisanja mladog crnca u kvartu Aulnay-Sous-Bois u pariskom sjeveroistočnom distriktu Seine-Saint-Denis.

Slučaj se dogodio u četvrtak navečer, a policijske nadzorne kamere su snimile incidentnu situaciju. Pozivajući se na neimenovani policijski izvor, list “Le Monde“ piše kako se na snimku vidi kako policajci skidaju pantalone i jedan od njih palicom brutalno siluje muškarca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije