Bosanac vozio upucanog Srbijanca i Kosovara kojeg traži policija

Radiosarajevo.ba
Bosanac vozio upucanog Srbijanca i Kosovara kojeg traži policija
/ Foto: Polizei
U nedjelju ujutro njemačka federalna policija na cesti B2, u području Mittenwalda, nedaleko od Garmisch-Partenkirchena, zaustavila je automobil u kojem su bile tri osobe.

Provjerom dokumenata utvrđeno je da se za upravljačem nalazi 37-godišnji državljanin BiH, s prebivalištem u Baden-Württembergu.

No, prava rašomonijada nastala je tokom provjere dvojice saputnika. Jedan od njih pokušao je policajcima podmetnuti falsificirati hrvatske papire. Kada je utvrđeno da dolazi iz Srbije, požalio se na bolove i zatražio pomoć ljekara.

Prebačen je u bolnicu gdje je otkriveno da ima prostrijelne rane u području genitalija. Tek tada je 36-godišnji Srbijanac priznao da je nekoliko dana ranije upucan u Italiji.

I drugi saputnik bh. državljanina pokušao je sakriti identitet. Nije imao nikakve dokumente, pa je kontrolom otiska prsta otkriveno da je riječ od 25-godišnjem Kosovaru kojeg policija traži zbog vožnje bez dozvole 2015.

Tada mu je određena novčana kazna od 1.000 eura koju je nije mogao platiti pa je zamijenio 30-dnevnim zatvorom. Međutim, na odsluženje kazne nije otišao. Kosovar je prebačen u zatvor Garmisch-Partenkirchen, a očekuje se da ga odatle njemačka policija deportira na Kosovo.

Njemačke vlasti pokrenut će postupak i protiv državljanina BiH koji je vozio Srbijanca i Kosovara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije