Bosanac i Turčin, članovi grupe 'Osmanlije Njemačke', pretukli Tunižanina

Radiosarajevo.ba
Bosanac i Turčin, članovi grupe 'Osmanlije Njemačke', pretukli Tunižanina
/ Osmanlije Njemačke (Foto: vice)
Istražitelji njemačke kriminalističke policije LKA i specijalne jedinice policije uhapsile su u srijedu 25-godišnjeg državljanina BiH i 26-godišnje turskog državljanina.

Uhapšeni su optuženi da su početkom septembra prošle godine u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretukli 29-godišnjeg Tunižanina zbog navodnog duga od 10.000 eura, piše crimekalender.

Nakon opsežnih istražnih radnji Bosanac i Turčin locirani su u jednom hostelu u blizini Stuttgarta da bi ih specijalna policija uhapsila pri izlasku iz objekta.

Ovo hapšenje izazvalo je pažnju njemačke javnosti zbog činjenice da uhapšeni državljani BiH i Turske pripadaju kontroverznoj grupi Osmanlije Njemačke (Osmanen Germania BC).

Iza ove oznake krije se zajednica čija prava djelatnost predstavlja nepoznanicu. Zvanično, riječ je bokserskom klubu oko kojeg se okupljaju ljubitelji borilačkih sportova, ali i rokeri, motociklisti, uglavnom turskog porijekla.

Nezvanično se Osmanlije Njemačke povezuju s kriminalnim aktivnostima, što članovi grupe odlučno demantiraju. Neki njemački mediji objavili su da se Osmanen Germania u podzemnom miljeu bore za primat sa sličnom grupom Bahoz, sastavljenoj od njemačkih Kurda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije