Ansfelden: Nezapamćeno divljanje drogiranog Bosanca, mještani u šoku

Radiosarajevo.ba
Ansfelden: Nezapamćeno divljanje drogiranog Bosanca, mještani u šoku
/ Foto: LPD Gornja Austrija
Stanovnici gradića Ansfelden u saveznoj pokrajini Gornja Austrija proteklog vikenda svjedočili su dramatičnim scenama.

U glavnoj ulozi bio je 26-godišnji državljanin BiH koji je napao 51-godišnjeg Austrijanca i pokušao mu oteti automobil. Žrtva je prepričala dramatične događaje novinarima regionalnog Wochenblicka.

"Najprije se popeo na haubu mog automobila. Onda je skočio na zemlju, otvorio vrata, pokušavao me izvući vičući 'daj mi auto, daj mi novac, ili ću te ubiti'. Srećom, nije me uspio izvući iz vozila", ispričao  je šokirani 51-godišnjak.

Austrijanac je uspio pobjeći, ali time još više razjario 26-godišnjeg Bosanca. Nasilnik je potom krenuo niz ulicu s nožem u ruci i neselektivno probijao gume na parkiranim automobilima.

Tu nije bio kraj ludilu. Upao je u vrt jedne kuće, skinuo svoje pantalone i vikao na čovjeka koji se tu zatekao: "J..at ću ti suprugu, a tebe ubiti".

Ubrzo je na mjesto događaja stigla policija, uhapsila Bosanca za kojeg je utvrđeno da je bio pod snažnim utjecajem narkotika. Prebačen je u kampus za ovisnike Neuromed, a prava je sreća da njegovo divljanje nije ostavilo razornije posljedice od materijalne štete i straha žrtava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije