Zgarište sa izgorjelom konstrukcijom

Radiosarajevo.ba
Zgarište sa izgorjelom konstrukcijom
Pravi razmjeri požara u mostarskom Bingu vidljivi su tek jutros, nakon što su vatrogasci lokalizirali požar. Na mjestu gdje je nekada bio tržni centar sada se nalazi zgarište sa izgorjelom konstrukcijom i inventarom.

Iako su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUPHNK) kazali da će više informacija biti nakon završenog uviđaja, on još nije počeo.

Pripadnici mostarske policije navode da im obavljanje uviđaja ne dozvoljava stanje na terenu, odnosno pribojavaju se novih eksplozija koje bi mogle doći iz unutrašnjosti tržnog centra.

Svakako se očekuje da policijski uviđaj počne tokom dana, a kojim rukovodi dežurni tužilac. Tek tada će se precizno moći govoriti o šteti koja je nastala nakon vatrene stihije koja je progutala tržni centar. Za sada se samo pretpostavlja da se šteta može mjeriti u desetinama miliona konvertibilnih maraka.

Nakon požara u Bingu u Mostaru, bez posla je ostalo 100 radnika, a ovaj tržni centar je otvoren 2011 godine. Centar je smješten na putu M-17 u prigradskom naselju Vrapčići, a investicija je koštala 12 miliona KM. 

Podsjećamo da je tuzlanski Bingo prije nekoliko dana kupio i tvornicu deterdženata Dita, također iz Tuzle. Širom Bosne i Herceovine imaju više od 200 objekata.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije