Žena i dalje sjedi nasred ulice, dijete zbrinuto

S. H.
Žena i dalje sjedi nasred ulice, dijete zbrinuto
U sarajevskoj ulici Maršala Tita odvija se prava drama.

Naime, žena sjedi sa bebom u naručju nasred glavne ulice u blizini Predsjedništva BiH i ne želi da se pomjeri.

Dva policajca stoje kod žene i reguliraju saobraćaj kako je automobili ne bi udarili.

Ovaj slučaj prijavljen je policiji, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako su nam javili čitaoci, riječ je o Iman Sari Agić koja je već ranije putem medija molila za pomoć jer je teško bolesna.

Ona je okupljenim građanima iskazala nezadovoljstvo radom ljekara koji joj već tri godine ne mogu pomoći, no odbila je pomoć članice Udruženja teško oboljele djece da joj se pomogne kako bi se liječila u inostranstvu. 

Ona je navela da neće otići ispred Predsjedništva dok joj se ne ispune zahtjevi koje je postavila na svom Facebook profilu:

 1. NOVAC ZA LIJEČENJE

2. REGISTRACIJA PORFIRIJE U BIH

3. Svaka majka novorođenčeta koje ostaje u bolnici - omogućiti krevetni smještaj u bolnici i za majku (pa makar vikend krevet, krevet na napuhavanje ali NE stolicu) i pristup bebi kad god može i želi.

4. Soba za izdajanje na Neonatalnoj na Jezeru – ukidanje! HITNO omogućiti porodiljama kabine u skladu sa dostojanstvenim, fizičkim, psihičkim i ostalim potrebama majke koja tu treba da izvuče kap života za svoj maleni život koji je u vašim rukama!

5. Donošenje pravila o izvoženju umrlog pacijenta s krevetom odmah nakon nastupanja smrti, kako ispunjavanje besmislenih zakonskih normi ne bi ubijalo ostale pacijente – ODMAH!

6. Ukidanje besmislenog hodanja na blagajnu za sve. Obučiti sestre da nauče raspoznati par osnovnih šifri zdravstvenog osiguranja – i na blagajnu slati samo one koji trebaju da plate. Eto odmah i uštede – moglo bi za zavoja, osnovnih lijekova, rukavica...

Agić je početkom 2015. godine uhapšena u Vogošći, gdje joj je pretresen stan i automobil u kojima je pronađeno i oduzeto  45 grama spida, 14 paketića marihuane i kutija s hašišom.

Na mjesto događaja stigla je ekipa Hitne pomoći, te se očekuje i dolazak socijalnih radnika.

Saobraćaj u ovom dijelu grada nije obustavljen, a ženu od automobila štite građani i policija svojim tijelima.

Oko 21:00 sat žena je predala dijete svojoj prijateljici, nakon čega je dijete smješteno u vozilo Hitne pomoći.

Drama je okončana oko 21:30 sati kada su predstavnici policije odveli nesretnu ženu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije