Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH napadnuta: Kamenjem gađali Borjanu Krišto

E. H.
Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH napadnuta: Kamenjem gađali Borjanu Krišto
Arhiv / Borjana Krišto
Zamjenica predsjednika HDZ-a i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto napadnuta je ispred svoje porodične kuće u Livnu, kada ju je jedan muškarac počeo gađati kamenjem.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je Ivica Vrdoljak, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10, a u saopćenju ovog ministarstva navedeno je da je u ponedjeljak, 27. marta, oko 17.25 sati stigla prijava kako je NN osoba napala B. K. (1961) ispred porodične kuće u Livnu.

Tom prilikom B. K. je prvo napadnuta verbalno, uz psovke i vrijeđanje, nakon čega je napadač bacio nekoliko kamenica u njenom pravcu.

"Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici iz Livna, te su tom prilikom u dvorištu porodične kuće pronašli dva manja kamena, kao i dva kamena van dvorišta. Operativnim radom, zbog ovog slučaja, pronađena je i uhapšena osoba F. K. (1991) iz Livna, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti", stoji u saopćenju MUP-a Kantona 10.

Nadalje navodi se da je dalja istraga o ovom incidentu u toku, te da će nakon završetka istrage biti poznato više detalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije